• Stap 1: Graan op de akker

  Graan wordt gezaaid in het najaar en in het voorjaar. Het graan dat voor de vorst intreedt wordt gezaaid heet wintergraan. Het andere heet zomergraan. Wintergraan wordt eerder geoogst (eind juli/eerste helft augustus) dan zomergraan (augustus).

 • Stap 2: Molen (van molenaar Vos)

  Hier wordt het graan gemalen tot meel. In een echte molen gebeurt dat door middel van zware molenstenen en hier heb je natuurlijk ook windkracht voor nodig.

 • Stap 3: Tarvo-balen meel

  Na het malen in de molen wordt het meel tot de juiste verhouding van meel en bloem vermengd en verpakt in speciale Tarvo –balen. Speciaal zijn aan het Tarvo meel extra kiemen toegevoegd van hoogwaardige tarwe en wordt het meel verrijkt met extra fijne kiemzemelen. Als derde ingrediënt wordt mout toegevoegd wat het brood zijn heerlijke smaak en karakter geeft.

 • Stap 4: Deegmakerij (kneden)

  Eenmaal op de bakkerij aangekomen wordt van het Tarvomeel een deeg gemaakt om brood te bakken. Het deeg wordt aangemaakt in een deeg kuip waarin Tarvomeel, water, gist en zout gaat. De deegmaker draait het deeg in ongeveer 12 minuten.

 • Stap 5: Gerezen deeg in bakblik

  Als het deeg klaar is gaat het de rijskast in. Na een voorrijs, een bolrijs en een narijs van bijna 2 uur lang is het deeg klaar om gebakken te worden.

 • Stap 6: Oven (afbakken brood)

  Het Tarvobrood wordt gebakken onder toeziend oog van de meester bakker. Het bakken van een Tarvobrood duurt ongeveer 35 minuten. Een brood is klaar als hij mooi goudbruin is en een mooi dun korstje heeft.

 • Stap 7: Gesneden Tarvo in zak

  Eenmaal uit de oven moet het brood afkoelen, dit duurt ongeveer 2 uur. Eenmaal afgekoeld wordt het brood gesneden en verpakt in een mooie Tarvo verpakking. Daarna gaat het brood richting de winkels, klaar voor de verkoop.

 • Stap 8: Kind geniet van Tarvo

  Tarvo is een brood wat zeer geliefd is bij kinderen. Het speciale mengsel van de bloem geeft het brood een zeer fijn, zacht en mals karakter. Doordat het brood op de bakkerij is gesneden heeft Tarvobrood ook een lekkere zachte korst.