Historie

 • 1933

  Molenaar Vos schrijft historie. In 1933 ontdekte molenaar Vos in zijn graanmolen te Haarlem een bijzondere manier om broodmeel te maken.Hij voegde extra kiemen aan het meel toe, ging het meel verrijken met fijne kiemzemelen en mout. Dit bijzondere meel werd verkocht onder de naam TARVO Moutbrood (TAR van tarwe en VO van Vos).

  1933

 • 1980

  In de jaren 80 is veel reclame gemaakt voor het merk Tarvo. Met recht is Tarvo het oudste broodmerk van Nederland. Een merkbrood dat een begrip in Nederland is geworden: een smakelijk brood met prima voedingswaarden. Lange tijd luidde de reclamekreet zelfs: “Uw bakker … uw dokter!”

  1980

 • 1995

  Niet alleen de naam Tarvo Moutbrood werd snel een begrip. Ook het bakkertje is een herkenbaar element op de verpakking geworden. Het werd weliswaar door de jaren heen aangepast aan nieuwe tijden, maar veel mensen hebben er nog dierbare herinneringen aan.

  1995

 • 2005

  Tarvo is door de jaren heen altijd populair bij kinderen geweest. Een voedzaam en smakelijk brood zonder pitjes en korrels, maar met fijne zemelen. Een brood dat door kinderen bijzonder gewaardeerd wordt. In al die jaren is de vertrouwde receptuur hetzelfde gebleven.

  2005

 • 2013

  Tarvo bestaat dit jaar alweer 80 jaar. Een mooi moment voor een nieuwe eigentijdse verpakking, waarbij de sterke elementen van vroeger gekoesterd worden. Na 80 jaar is Tarvo nog steeds voor een brede groep consumenten een bekend en vertrouwd merk; bijna de helft van de mensen kent het merk Tarvo. Tarvo staat voor een gezond, voedzaam en smakelijk brood.

  2013